Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type aanvraag*
Soort aanvraag*
Contactpersoon: *
Titel:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Schoonmaak en Reiniging

Vergelijk gratis offertes van
schoonmakers bij u in de buurt!

Meer over schoonmaakbedrijven

 

Een schone werkomgeving is iets wat iedere werkgever haar personeel wil bieden. Vaak lukt het alleen niet dit intern te realiseren. Een oplossing is dan veelal een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren dat er voor zorgt dat een kantoorpand dagelijks of meerdere dagen per week tot in de puntjes wordt schoongemaakt.

Voor veel werkvloeren is een schoonmaakbedrijf dat een algemene schoonmaak verricht voldoende. Echter is het zo dat veel schoonmaakbedrijven ook specialistische divisies hebben die ingezet kunnen worden voor gerichte schoonmaakwerkzaamheden. We hebben het dan over bijvoorbeeld glazenwassen, schoonmaak in de gezondheidszorg, vloerreiniging, schoonmaakwerkzaamheden na verbouwing of brand, schoonmaak wagenpark en industriële reiniging, zoals machines.

Algemene schoonmaak
Bij een algemene schoonmaak zal het reinigingsbedrijf er voor zorgen dat een werkomgeving na een schoonmaakbeurt er “spik en span” uitziet. De schoonmaak van een kantoor of bedrijfspand wordt in samenspraak met het betreffende bedrijf kortgesloten, zo worden de specifieke werkzaamheden per schoonmaakbeurt bepaald. De werkzaamheden kunnen als volgt zijn:

  • Schoonmaken van bureaus en toebehoren als computers en telefoons
  • Afvalbakken legen en schoonmaken
  • Sanitair reinigen
  • Stofvrij maken van meubilair
  • Stofzuigen en/of dweilen

Specialistische reiniging
Wanneer een specialistisch schoonmaakbedrijf wordt ingeschakeld dan betekend dat er andere factoren van belang zijn bij de reiniging van het kantoor of bedrijfspand. Veelal betreft het schoonmaakklussen waarbij de schoonmaker specifieke kennis en ervaring nodig heeft van hetgeen gereinigd dient te worden.

Onder specialistische reiniging valt onder meer:

Glazen wassen
Vooral bij grotere kantoorpanden is glazen wassen een klus die niet tot de algemene schoonmaak kan worden gerekend. Er is vaak een groot oppervlakte reinigen en mogelijk wordt er ook op hoogte gewerkt waardoor er veiligheidseisen in het spel zijn.

Industriële reiniging
Met industriële reiniging worden er schoonmaakwerkzaamheden verstaan die plaatshebben onder industrie gerelateerde omstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn hogedruk (water) reiniging, vacuum reiniging (tanks, pijpen) en chemische reiniging (complexe installaties).

Schoonmaken gezondheidszorg
Schoonmaakwerkzaamheden die binnen de gezo0bnfheidszorg worden verricht vereisen een specialistische benadering omdat er gewerkt wordt in een omgeving met lichamelijk zwakke personen. Een goede omgang met d hygiëne is daarom ook vereist.

Vloeronderhoud
Een vloer binnen een onderneming wordt doorgaans meer belopen dan de vloer in uw huis. Veelal wordt dit niet goed schoon tijdens de algemene schoonmaak, waardoor er dus specifiekere reinigingsmethoden nodig zijn.

Wagenpark onderhoud
Vooral bedrijven die een eigen wagenpark beheren, zoals koeriers en distributiecentra, zullen behoefte hebben aan professioneel wagenpark onderhoud. Zodoende bent u er zeker van dat uw voertuigen schoon en verantwoord worden gereinigd.

Particulier
Naast dat een professioneel schoonmaakbedrijf meestal voor zakelijke doeleinden wordt ingezet, is het ook mogelijk om als particulier een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Deze werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe als bij zakelijke schoonmaak. U bepaalt de planning en werkzaamheden met de schoonmaakdienst.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf? Vraag dan nu gratis offertes aan van meerdere schoonmaakbedrijven